OZDRAVNÝ PŮST - jídelníček

 
 
 
 
V období před půstem samotným by na jídelníčku měla převládat organismus příliš nezatěžující jídla (žádná těžká masa), zejména zelenina, obilniny, rýže…
Následující jídelníček slouží pro inspiraci, jeho konkrétní podobu přenechávám Vašim chutím a možnostem...
 
 
 
 
 
 
 

JÍDELNÍČEK PŮSTU:

Středa 15.3. vědomě méně jíst, nejíst maso a těžce stravitelná jídla
 
 
Čtvrtek 16.3. 1. odlehčovací den  (VEGETABLE DAY)
 
celozrnný chléb s máslem, pažitkou a rajčaty
nebo
rýžový (špaldový, pohankový) chléb, tvaroh/cottage, ředkvičky, evtl.marmelády)
 
polévka minestrone
kuskus se zeleninou
 
 
salát z kořenové zeleniny s jablky a semínky sezamu a lnu
sušené švestky, len
 
 
 
Pátek 17.3.  2. odlehčovací den  (BANANA DAY)
 
jogurt s müsli s medem, banánem a semínky slunečnice a lnu
voda
brokolicový krém
dušené zelí na kyselo
voda / ovo-zel. šťáva
sušené banány, sušené švestky, lněná semínka
voda
 
 
 
Sobota  18.3.  1. postní den  (SAUERKRAUT DAY)
 
šťáva z kysaného zelí (1ltr), teplá voda

voda
zeleninový vývar 
voda / ovo-zel. šťáva
ovocný čaj (evtl. s medem)
voda
 
 
 
Neděle  19.3.  2. postní den
 
voda
ovocný čaj (evtl. s medem)
voda
zeleninový vývar
voda / ovo-zel šťáva
ovocný čaj (evtl. s medem)
voda
 
 
 
Pondělí 20.3.  3. postní den
 
šťáva z kysaného zelí (1ltr), teplá voda
voda
zeleninový vývar 
voda / ovo-zel šťáva
ovocný čaj (evtl. s medem)
voda
 
 
 
Úterý     21.3.  4 postní den
 
voda
ovocný čaj (evtl. s medem)
voda
zeleninový vývar
voda / ovo-zel šťáva
ovocný čaj (evtl. s medem)
voda
 
 
 
Středa   22.3.  5. postní den
 
voda
ovocný čaj (evtl. s medem)
voda
zeleninový vývar
voda / ovo-zel šťáva
ovocný čaj (evtl. s medem)
voda
 
 
 
Čtvrtek   23.3.  6. postní den 
 
šťáva z kysaného zelí (1ltr), teplá voda
voda
zeleninový vývar 
voda / ovo-zel šťáva
ovocný čaj (evtl. s medem)
voda
 
 
 
Pátek     24.3.  konec půstu -   1. přechodový den (APPLE DAY)
voda
JABLKO
voda / ovo-zel šťáva
krém z medvědího česneku (evtl. špenátový krém) s křepelčím vejcem
voda 
vařený brambor s karotkou a máslem
 
 
 
Sobota   25.3.  2. přechodový den (TOMATO DAY)
jogurt, müsli, med, ovoce
rýžový (špaldový, pohankový) chléb, máslo, rajčata
voda
tomatový krém
ratatouille s ovčím sýrem feta 
 
 
 
Neděle a dále - normální "zdravá" strava dle vytýčeného cíle
 
 
 
Receptury jídel a podrobný nákupní seznam surovin pro tento půst naleznete pod následujícím odkazem: ozdravny-pust-nakupni-list-a-receptury

 

comments powered by Disqus

Na těchto stránkách naleznete nabídky služeb osobního kuchaře a sommeliéra, receptury z mé kuchařky, zajímavosti a tipy ze světa gastronomie a vinařství, a také nabídku ubytování ve známém vinařském regionu Jižní Moravy.

Stránky průběžně doplňuji, pokud zde nenaleznete konkrétní odpověď na případné dotazy, neváhete mne kontaktovat.

Tip na teď

Vinařská stezka 2022
Přijeďte k nám pomoci probudit vinice :) Těší se na vás čejkovičtí vinaři

Vinařská stezka 2022

Miniaplikace