AKTA YX - Mikrovlnná trouba

 

Tato více než šedesátiletá dáma pomohla již nejedné hospodyňce s rychlým obědem (a nejenom jí). Mikrovlnná trouba se stala součástí téměř každé komerční i domácí kuchyně.

 

Čas od času se vynořují názory o možných zdravotních rizicích mikrovln. V posední době, v souvislosti s trendem návratu ke zdravému a přirozenému stravování, lidé začínají být kritičtí či skeptičtí k polotovarům z pochybných ingrediencí i k přihřívání jídel v mikrovlných troubách, které sice ušetří čas, ale možná pozmění nutriční hodnotu přihřívaného pokrmu.

Za sebe musím říci, že jsem k mikrovlnné troubě nikdy důvěru neměl. Pominu-li ohřívání talířů nebo rychlé ohřátí rýže, mikrovlny při vaření nepoužívám.

 

 

Jak to máte s mikrovlnkou vy? Používáte ji pravidelně? Používáte ji k přihřívání jídel či k vaření? Přihříváte v mikrovlnné troubě potravu pro děti? Obáváte se potenciálních zdravotních rizik? Berete ji jako kuchyňskou pomůcku, která šetří čas a bez které se neobejdete?

 

Zajímají mne vaše pocity z jejího praktického užívání a vaše názory, bez ohledu na názory v médiích publikované (viz odkazy níže).

Klikněte prosím do ankety na úvodní stránce. Děkuji za Váš názor.

Na těchto stránkách naleznete nabídky služeb osobního kuchaře a sommeliéra, receptury z mé kuchařky, zajímavosti a tipy ze světa gastronomie a vinařství, a také nabídku ubytování ve známém vinařském regionu Jižní Moravy.

Stránky průběžně doplňuji, pokud zde nenaleznete konkrétní odpověď na případné dotazy, neváhete mne kontaktovat.

Tip na teď

Den otevřených sklepů Čejkovice
Naplánujte si koncem měsíce srpna výlet na Jižní Moravu a navštivte vinaře v jejich vinných sklípcích v jedné z nejteplejších obcí naší republiky. A samozřejmě-ochutnejte jejich vína...

Den otevřených sklepů Čejkovice

Miniaplikace