Rajčata ze Sluneční farmy

 

 

Co naplat, milovníkům rajčat, mezi něž se také počítám, už zvoní letos hrana. Sezona rajčat totiž právě končí...

Mám samozřejmě na mysli rajčata tuzemská, regionální. Například ta od vyhlášeného pěstitele pana Hechta, ze Slunenční farmy Vykáň, která se nachází v malebné vesnici kousek za Prahou, vesnici jako vystřižené z příběhů Bohumila Hrabala.

 

 

V záhonech Sluneční farmy naleznete jedny z nejlepších u nás pěstovaných rajčat, v zastoupení hned několika desítek druhů. Vypravil jsem se tam, abych pro vznikající restauraci Eska ta nejvoňavější rajská jablíčka vybral, a zpracoval v lahodné pochoutky, které přijdou vhod i v nastávajícím chadném období.. 

 


Marmeláda ze žlutých rajčat se zázvorem a vanilkou

 

Žlutá rajčata jsou méně kyselá a chutnají často i těm, kteří jinak rajčata nejedí. Jejich chuť je plná a nasládlá, a tak se přímo nabízí myšlenka ja zpracovat do marmelády. Budete překvapeni, jak dobře chutná například k sýrům.

 

Marmeláda je skvělá i v kombinaci s kyselejšími rajčaty, jen tak, třeba s máslovým pečivem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Čatní z rajčat Kumato se švestkami, rozinkami a papričkou chilli

Hnědá rajčata Kumato jsou známa svou výraznou chutí i vysokým obsahem vitamínu C a antioxidačních látek, ukrytých v tmavé slupce. K zajímavostem také patří fakt, že jsou chutná ve všech fázích jejich zralosti.
 

 
 
 
 
 
Již brzy ochutnáte v pražském Karlíně...

Na těchto stránkách naleznete nabídky služeb osobního kuchaře a sommeliéra, receptury z mé kuchařky, zajímavosti a tipy ze světa gastronomie a vinařství, a také nabídku ubytování ve známém vinařském regionu Jižní Moravy.

Stránky průběžně doplňuji, pokud zde nenaleznete konkrétní odpověď na případné dotazy, neváhete mne kontaktovat.

Tip na teď

Jarní vinařská stezka 22. dubna 2017
Krásný jarní zážitek v podobě procházky mezi vinicemi, kde na vás již čeká vinař s nabídkou vín k ochutnání...

Jarní vinařská stezka 22. dubna 2017

Miniaplikace