Rajčata ze Sluneční farmy
Co naplat, milovníkům rajčat, mezi něž se také počítám, už zvoní letos hrana. Sezona rajčat totiž právě končí...
Mám samozřejmě na mysli rajčata tuzemská, regionální. Například ta od vyhlášeného pěstitele pana Hechta, ze Slunenční farmy Vykáň, která se nachází v malebné vesnici kousek za Prahou, vesnici jako vystřižené z příběhů Bohumila Hrabala.
V záhonech Sluneční farmy naleznete jedny z nejlepších u nás pěstovaných rajčat, v zastoupení hned několika desítek druhů. Vypravil jsem se tam, abych pro vznikající restauraci Eska ta nejvoňavější rajská jablíčka vybral, a zpracoval v lahodné pochoutky, které přijdou vhod i v nastávajícím chadném období..
Žlutá rajčata jsou méně kyselá a chutnají často i těm, kteří jinak rajčata nejedí. Jejich chuť je plná a nasládlá, a tak se přímo nabízí myšlenka ja zpracovat do marmelády. Budete překvapeni, jak dobře chutná například k sýrům.
Marmeláda je skvělá i v kombinaci s kyselejšími rajčaty, jen tak, třeba s máslovým pečivem.
Čatní z rajčat Kumato se švestkami, rozinkami a papričkou chilli
Na těchto stránkách naleznete nabídky služeb osobního kuchaře a sommeliéra, receptury z mé kuchařky, zajímavosti a tipy ze světa gastronomie a vinařství, a také nabídku ubytování ve známém vinařském regionu Jižní Moravy.
Stránky průběžně doplňuji, pokud zde nenaleznete konkrétní odpověď na případné dotazy, neváhete mne kontaktovat.
Tip na teď
Vinařská stezka 2022
Přijeďte k nám pomoci probudit vinice :) Těší se na vás čejkovičtí vinaři