OZDRAVNÝ PŮST - jídelníček
V období před půstem samotným by na jídelníčku měla převládat organismus příliš nezatěžující jídla (žádná těžká masa), zejména zelenina, obilniny, rýže…
Následující jídelníček slouží pro inspiraci, jeho konkrétní podobu přenechávám Vašim chutím a možnostem...
JÍDELNÍČEK PŮSTU:
Středa 15.3. vědomě méně jíst, nejíst maso a těžce stravitelná jídla
Čtvrtek 16.3. 1. odlehčovací den (VEGETABLE DAY)
celozrnný chléb s máslem, pažitkou a rajčaty
nebo
rýžový (špaldový, pohankový) chléb, tvaroh/cottage, ředkvičky, evtl.marmelády)
polévka minestrone
kuskus se zeleninou
salát z kořenové zeleniny s jablky a semínky sezamu a lnu
sušené švestky, len
Pátek 17.3. 2. odlehčovací den (BANANA DAY)
jogurt s müsli s medem, banánem a semínky slunečnice a lnu
voda
brokolicový krém
dušené zelí na kyselo
voda / ovo-zel. šťáva
sušené banány, sušené švestky, lněná semínka
voda
Sobota 18.3. 1. postní den (SAUERKRAUT DAY)
šťáva z kysaného zelí (1ltr), teplá voda
voda
zeleninový vývar
voda / ovo-zel. šťáva
ovocný čaj (evtl. s medem)
voda
Neděle 19.3. 2. postní den
voda
ovocný čaj (evtl. s medem)
voda
zeleninový vývar
voda / ovo-zel šťáva
ovocný čaj (evtl. s medem)
voda
Pondělí 20.3. 3. postní den
šťáva z kysaného zelí (1ltr), teplá voda
voda
zeleninový vývar
voda / ovo-zel šťáva
ovocný čaj (evtl. s medem)
voda
Úterý 21.3. 4 postní den
voda
ovocný čaj (evtl. s medem)
voda
zeleninový vývar
voda / ovo-zel šťáva
ovocný čaj (evtl. s medem)
voda
Středa 22.3. 5. postní den
voda
ovocný čaj (evtl. s medem)
voda
zeleninový vývar
voda / ovo-zel šťáva
ovocný čaj (evtl. s medem)
voda
Čtvrtek 23.3. 6. postní den
šťáva z kysaného zelí (1ltr), teplá voda
voda
zeleninový vývar
voda / ovo-zel šťáva
ovocný čaj (evtl. s medem)
voda
Pátek 24.3. konec půstu - 1. přechodový den (APPLE DAY)
voda
JABLKO
voda / ovo-zel šťáva
krém z medvědího česneku (evtl. špenátový krém) s křepelčím vejcem
voda
vařený brambor s karotkou a máslem
Sobota 25.3. 2. přechodový den (TOMATO DAY)
jogurt, müsli, med, ovoce
rýžový (špaldový, pohankový) chléb, máslo, rajčata
voda
tomatový krém
ratatouille s ovčím sýrem feta
Neděle a dále - normální "zdravá" strava dle vytýčeného cíle
Receptury jídel a podrobný nákupní seznam surovin pro tento půst naleznete pod následujícím odkazem: ozdravny-pust-nakupni-list-a-receptury
Na těchto stránkách naleznete nabídky služeb osobního kuchaře a sommeliéra, receptury z mé kuchařky, zajímavosti a tipy ze světa gastronomie a vinařství, a také nabídku ubytování ve známém vinařském regionu Jižní Moravy.
Stránky průběžně doplňuji, pokud zde nenaleznete konkrétní odpověď na případné dotazy, neváhete mne kontaktovat.
Tip na teď
Vinařská stezka 2022
Přijeďte k nám pomoci probudit vinice :) Těší se na vás čejkovičtí vinaři